News

Scoarţa de stejar conţine taninuri (acid galic, acid elagic şi acid cvercitanic), cvercitol, pectine, rãşini şi sãruri minerale. În scopuri terapeutice, de la stejar se foloseste scoarța ramurilor tinere, de trei până la cinci ani, recoltaă primăvara, prin martie și aprilie.  Principiile active din [...]

Ne alegem ceaiurile în funcție de gustul dat de ingredientele lor, de mirosul pe care îl răspândesc sau de proprietățile pe care le au. Însă, dacă nu sunt depozitate corespunzător, ceaiurile își pierd din aceste proprietăți. Pentru a ne bucura de ceaiurile preferate cât mai mult timp, trebuie sa le [...]

Teiul este considerat un arbore sacru în folclorul țărilor din vestul Europei, iar pentru vechii celți simboliza altruismul.  Arborele de tei este un campion al sănătății. Vă prezetăm în continuare cele mai importante beneficii pentru sănătate pe care le are. Florile de tei sunt detoxifiante– d[...]

  Există multe substanțe benefice pentru sănătate care se găsesc în ceai. De fapt, pe măsură ce bei mai mult ceai, starea de sănătate se va îmbunătăți. Cele mai puternice elemente sănătoase din ceai sunt polifenoli, care au proprietăți antioxidante puternice. Antioxidanții încetinesc procesu[...]

Cimbrul este una din cele mai parfumate plante aromatice folosite în gastronomie, dar beneficiile sale depășesc sfera culinară și aroma plăcută. Cimbrul poate fi folosit cu succes pentru tratarea diferitelor probleme de sănătate, de la dureri de stomac, diaree și artrită, până la infecții ale gât[...]

Pelinul alb, conţine un tezaur de principii active, dovedindu-şi eficienţa în tratarea a numeroase afecţiuni. În practica naturistă, încă din vechime, se utilizează frunzele şi vârfurile înflorite (lunile iulie-septembrie), când planta are un miros puternic aromat şi gust foarte amar. De altfel, la [...]

Se spune că ceaiul este cea de-a doua bautură din lume din punct de vedere al popularității, prima fiind apa.  Ceaiul – o licoare caldă, aromată, cu o istorie veche de peste 5000 de ani, îl consumăm în fiecare zi pentru proprietățile sale și pentru gustul delicios. În prezent, ceaiul este considerat[...]

Vă prezentăm o listă cu greșeli pe care probabil le fac mulți la prepararea ceaiului. În primul rând, trebuie să înțelegeți că există 6 tipuri de ceai (ceai alb, ceai verde, ceai negru, ceai galben, ceai pu erh, ceai oolong). Iată care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le facem când vine vo[...]

Pliculețele de ceai fac ca procesul infuzării să fie unul simplu, astfel că, la prima vedere, reprezintă o alegere practică pentru a pregăti ceaiul. Pe de altă parte, ceaiul vrac oferă o calitate ridicată și plăcerea de a mirosi și a vedea mai bine frunzele din care vei prepara băutura ta preferată.[...]

Noi credem că ceaiul şi accesoriile care-l însoţesc sunt cadoul perfect indiferent dacă le oferi de Crăciun, de ziua numelui, la o aniversare, de Mărţişor sau într-o zi obişnuită, fără nicio ocazie specială. Dacă nu eşti convins încă, uite 10 motive pentru a face cadou un ceai bun: 1.Provoacă [...]

Gălbenelele (Calendula officinalis) sunt foarte răspândite în zona mediteraneană a Europei și în Europa de Nord-Est. Aparțin familiei Asteraceae, fiind o specie de erbacee anuale, cu flori galbene. Aceste plante își mențin florile aproape toată perioada anului, închizându-le noaptea și deschizându-l[...]