Coada-șoricelului (Achillea millefolium) este cu adevărat una dintre cele mai bune plante pentru afecțiunile femeilor.

Această plantă este considerata în vechile cărți “leacul tuturor relelor”. Vechile cărți vorbesc despre această plantă ca despre leacul tuturor relelor, fiind folosită și la multe alte probleme, nu doar cele genitale. Așa că, oamenii au folosit-o împotriva congestiei cerebrale cu dureri de cap, împotriva amețelilor, a grețurilor, a durerilor de ochi sau hemoragiilor nazale. Băut regulat, ceaiul de coada-șoricelului poate alunga migrenele pentru totdeauna.

Se mai cunoaște despre această plantă că stimulează formarea sângelui în măduva spinării. Astfel, ea ajută acolo unde medicamentele nu mai fac față și poate fi un ajutor imens în cazurile de osteoporoză.

Mulți medici au considerat de-a lungul vremii că femeile ar fi cruțate de multe boli dacă ar recurge la coada-șoricelului câteodată. Nu contează vârsta persoanei, orice femeie ar trebui să consume uneori câte o ceașcă de ceai de coada-șoricelului. Fie că sunt fete cu menstruația neregulată, fie că sunt femei cu o menopauză problematică, această plantă-minune va face bine.

Inflamațiile ovarelor trec cu băi de șezut cu coada-șoricelului, durerile vor fi alungate și inflamația se va retrage treptat. Băile de șezut sunt la fel de eficiente și în cazurile de incontinență urinară la bătrâni sau copii. În cazul unor scurgeri mai abundente se vor face băi de șezut și se vor consuma două căni de ceai de coada-șoricelului pe zi.

Ceaiul este un foarte bun stimulent renal, înlătură balonările și crampele stomacale,tulburările hepatice și inflamațiile tractului stomacal și intestinal. De asemenea, stimuleaza activitatea intestinală și ajută la reglarea scaunului. Fiind de mare ajutor în tulburări circulatorii și spasme vasculare, se recomandă fără probleme și în angina pectorală.

Beneficiile asupra sănătații intime:

  • Este util in toate baile de sezut și poate fi utilizat în spălăturile vaginale ameliorând simptomele vaginitei sau candidozei;
  • Consumat zilnic în săptămâna dinaintea menstruației previnde sindromul premenstrual și durerile menstruale;
  • Crește fertilitatea;
  • Consumul zilnic de ceai de coada soricelului ajută la prevenirea bolilor genitale feminine (vaginite, candidoza etc.)
  • Întarzie menopauza;

Proprietățile sale antiseptice, decongestionante, antiinflamatorii și calmante sunt benefice inclusiv la:

–  stoparea mai multor tipuri de hemoragii (nazale, urinare, vaginale etc.);

– reducerea stărilor neplăcute în perioada care precede menopauza și reglează fluxul menstrual;

– prevenirea apariției cancerului de col uterin;

– tratarea infecțiilor respiratorii, celor gastrice și hepato-biliare;

– indepărtează durerile de cap și tratează durerile reumatice, răcelile și bronșitele;

– reglează tulburările hormonale;

– readuce pofta de mâncare, combate grețurile și stările de neliniște.

– recomandat și în parazitozele intestinale.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Adaugă comentariu

ro_RORomanian