Cimbrul este una din cele mai parfumate plante aromatice folosite în gastronomie, dar beneficiile sale depășesc sfera culinară și aroma plăcută.

Cimbrul poate fi folosit cu succes pentru tratarea diferitelor probleme de sănătate, de la dureri de stomac, diaree și artrită, până la infecții ale gâtului, probleme respiratorii și cutanate. Vă prezentăm în continuare 5 beneficii pe care le are această plantă – minune.

Inima sănătoasă

Bolile de inimă apar de multe ori din cauza inflamației cronice, iar cimbrul este una din soluțiile care combat eficient, în intreg organismul, această problemă, prin puternica protecție antioxidantă pe care o are. Cimbrul are și proprietăți antiinflamatorii specifice și foarte intense, ceea ce îl face un mijloc de protecție eficient împotriva afecțiunilor cardio-vasculare. Este suficientă o linguriță de cimbru uscat pe zi pentru a putea profita de aceste beneficii. Îl poți pune în salate, în iaurt, pe feliile de pâine unse cu puțin unt, în cereale și în mâncare, la final.

Combate bacteria

Cimbrul este dovedit a fi un real ajutor în lupta împotriva bacteriilor. Este probată capacitatea antibacteriană pe care o are cimbrul, atât cel proaspăt cât și cel uscat, dar și a uleiului esențial de cimbru. Ceea ce este remarcabil este că principiile active din cimbru nu dezvoltă rezistența pe care o produc diferite tipuri de antibiotice. Beți ceai de cimbru, faceți inhalatii cu ulei de cimbru și consumați cimbru atunci cand sunteți răciți, cand aveți gripa sau o infecție.

Prevenirea acneei

Datorită proprietăților antibacteriane cu spectru foarte larg de acțiune, cimbrul este util în tratatrea problemelor cutanate și mai ales pentru acnee.  Este chiar mai eficient decât creme anti – acnee și mult mai bine tolerat. Marele beneficiu este ca fiind natural nu produce nici un fel de reacții alergice. In plus funcționează foarte bine și componența antiinflamatoare pe care le are cimbru.

Folosește ulei esențial de cimbru adăugat în creme hidratante sau spală-te pe față cu ceai de cimbru. Și compresele cu ceai de cimbru sunt extrem de eficiente.

Sănătatea oaselor

Sănătatea oaselor este foarte importantă, iar cimbru aduce un element esențial fiind o sursa excelentă, și același timp foarte usor asimilabilă, de vitamina K, calciu, fier, mangan precum și alte vitamine și minerale care ajuta la menținereaoaselor sănătoase. Aceeași lingurița de cimbru uscat consumat zilnic este marele secret.

Combate oboseala

Una din cauzele neglijate ale oboselii este carența de fier. Lipsa de fier produce acea stare,  fara explicație, de oboseală. Cimbrul este o sursă  sigura de fier, iar consumul de cimbru, zilnic susține eficient acest necesar.

 

 

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Adaugă comentariu