Păducelul însoțește omul de-a lungul istoriei sale regăsindu-se în legendele popoarelor încă din antichitate.

În vechime păducelul era considerat un simbol al rodniciei și al speranței.

Grecii obișnuiau să folosească ramurile înflorite ca ornament  cu ocazia nunților iar romanii le așezau în leagănul sugarilor având credința că așa vor ține la distanță spiritele rele.

Păducelul este folosit pentru bolile inimii și vaselor de sânge, cum ar fi insuficiența cardiacă congestivă (ICC), dureri în piept și bătăi neregulate ale inimii. De asemenea, este utilizat pentru a trata atât  hipotensiunea arterială cât și hipertensiunea arterială, rigidizarea arterelor (ateroscleroza) și colesterolul ridicat. Până în prezent, cercetarile sugereaza ca păducelul ar putea fi eficient în tratarea insuficienței cardiace congestive.

De ce alegem păducelul?

  1. Este organic fiind găsit în zonele împădurite și deluroase.
  2. Indigestie – acesta ajută organismul să descompună grăsimile, deci este util mai ales în mesele care conțin multa grăsime.
  3. Previne bolile hepatice – reduce acumularea de grăsimi în ficat. Păducelul protejează ficatul de schimbarile nefavorabile din timpul unui atac de cord.
  4. Calmează sistemul nervos – boabele de paducel  ajută, de asemenea, în stările de insomnii și anxietate, echilibrând sistemul nervos.
  5. Ajută în problemele cu rinichii – boabele de paducel au un efect diuretic. Acest lucru face  să fie eliminată mai multă urină, care ajută la scăderea tensiunii arteriale. Hipertensiunea arterială poate afecta rinichii de-a lungul timpului.
  6.  Reduce colesterolul ridicat – acest lucru poate fi datorită capacității sale de a ajuta ficatul în descompunerea grăsimilor.
  7. Ajută în anxietate și insomnie

Stresul poate face ravagii asupra sănătății cuiva și păducelul este capabil să ajute în această situație. Toate  organele  au  strânsă legatură. În timp ce medicamentele au efecte secundare negative, ierburile sau alimentele pe bază de plante au efecte secundare bune. Păducelul este una dintre cele mai bune trei plante pentru un somn bun.

  1. Ajută la refacerea organismului după atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.
  2. Este un tonic cardiac – studii din Europa au arătat că paducelul poate relaxa și dilata arterele. Poate crește circulația și rezistența. Ajută la menținerea sănătoasă a arterelor.
  1. Reduce hipertensiunea – acest lucru se întâmplă atunci când vasele de sânge se relaxează și dilată.

Consumul de ceai din fructe de păducel și produse derivate care au în compoziția lor păducel este contraindicat femeilor însărcinate, celor care alăptează și copiilor, persoanelor care suferă de alergii și sunt sub tratament medicamentos și celor care suferă de boli ale sistemului cardiovascular și se află sub medicație. Administrarea ceaiului de păducel se face doar cu acordul medicului specialist și sub supravegherea acestuia deoarece poate interacționa cu o gama variată de medicamente.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Adaugă comentariu

ro_RORomanian